Na vánoce klasika, ale můžeme využít i během roku...
- 20m
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Fíky nameleme/namixujeme, kandované ovoce pokrájíme na kousky, je-li třeba.
Vše smícháme, utvoříme dvě šišky salámu asi 4cm průměr.
Zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout.
-
Pokud nesníme, na Vánoce (i jindy) nakrájíme na úhledné plátky a přidáme na tác.
Mozaiková kresba nám tácek příjemně oživí :)
Makronutrienty
51%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 918 kJ | 499 kJ |
Kalorická hodnota | 458 kcal | 119 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
41,4 g
10,1 g |
10,8 g
2,61 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,14 SVJ | 1,08 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30 g
3,5 g |
7,81 g
0,911 g |
Bílkoviny | 9,49 g | 2,47 g |
Sůl | 0,046 g | 0,012 g |
Alergeny
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů