Fíkový koláč s modrým sýrem, tymiánem a medem.
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo | 170 g |
hladká mouka pšeničná | 250 g |
vajíčka | 1 kus |
voda | 3 lžíce |
sýr s modrou plísní, niva | 400 g |
fíky čerstvé | 8 kusů |
med včelí | 2 lžičky |
olivový olej | 1 lžička |
tymián sušený | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
smetana na vaření | 4 lžíce |
Postup přípravy
-
Těsto vypracujeme a necháme 20 minut odpočinout v lednici. Vyválíme na placku a dáme do vymazané a moukou vysypané formy na koláč. Těsto párkrát propíchneme vidličkou.
-
V pánvi rozpustíme se 4 lžicemi smetany na kousky nakrájený sýr a opepříme. Sýrovou směs rozprostřeme na těsto, položíme na ni fíky. Zakápneme olivovým olejem a posypeme tymiánem. Čerstvým nejlépe. Koláč pečeme na 200 C dozlatova, po vytažení pokapeme trochou medu a necháme vychladnout.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů