Fíkový koláč s modrým sýrem, tymiánem a medem.

Crusty Corner

Fíkový koláč s modrým sýrem, tymiánem a medem.

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
máslo 170 g
hladká mouka pšeničná 250 g
vajíčka 1 kus
voda 3 lžíce
sýr s modrou plísní, niva 400 g
fíky čerstvé 8 kusů
med včelí 2 lžičky
olivový olej 1 lžička
tymián sušený 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
smetana na vaření 4 lžíce

Postup přípravy

  1. Těsto vypracujeme a necháme 20 minut odpočinout v lednici. Vyválíme na placku a dáme do vymazané a moukou vysypané formy na koláč. Těsto párkrát propíchneme vidličkou.

  2. V pánvi rozpustíme se 4 lžicemi smetany na kousky nakrájený sýr a opepříme. Sýrovou směs rozprostřeme na těsto, položíme na ni fíky. Zakápneme olivovým olejem a posypeme tymiánem. Čerstvým nejlépe. Koláč pečeme na 200 C dozlatova, po vytažení pokapeme trochou medu a necháme vychladnout.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů