- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
170 g |
170 g |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
3 lžíce |
3 lžíce |
Náplň | |
400 g |
400 g |
8 kusů |
8 kusů |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Těsto vypracujeme a necháme 20 minut odpočinout v lednici. Vyválíme na placku a dáme do vymazané a moukou vysypané formy na koláč. Těsto párkrát propíchneme vidličkou.
-
V pánvi rozpustíme se 4 lžicemi smetany na kousky nakrájený sýr a opepříme. Sýrovou směs rozprostřeme na těsto, položíme na ni fíky. Zakápneme olivovým olejem a posypeme tymiánem. Čerstvým nejlépe. Koláč pečeme na 200 C dozlatova, po vytažení pokapeme trochou medu a necháme vychladnout.
Makronutrienty
39%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 281 kJ | 2 863 kJ |
Kalorická hodnota | 306 kcal | 684 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,8 g
1,24 g |
44,3 g
2,77 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,98 SVJ | 4,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,6 g
12,8 g |
48,3 g
28,5 g |
Bílkoviny | 9,61 g | 21,5 g |
Sůl | 1,23 g | 2,74 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů