Fíkový koláč s modrým sýrem, tymiánem a medem.

Crusty Corner

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Fíkový koláč s modrým sýrem, tymiánem a medem.

Postup přípravy

  1. Těsto vypracujeme a necháme 20 minut odpočinout v lednici. Vyválíme na placku a dáme do vymazané a moukou vysypané formy na koláč. Těsto párkrát propíchneme vidličkou.

  2. V pánvi rozpustíme se 4 lžicemi smetany na kousky nakrájený sýr a opepříme. Sýrovou směs rozprostřeme na těsto, položíme na ni fíky. Zakápneme olivovým olejem a posypeme tymiánem. Čerstvým nejlépe. Koláč pečeme na 200 C dozlatova, po vytažení pokapeme trochou medu a necháme vychladnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte