Fíkové knedlíky z bramborového těsta sypané makem

JaniXka

Už roky jezdíme na dovolenou tak, abychom stihli zrající fíky. V tomto receptu počítám s přípravou těsta. Na dovolenou ale vozíme bramborové těsto v prášku. Je to chutné, rychlé a levné jídlo.

Fíkové knedlíky z bramborového těsta sypané makem

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
sůl 1 g
hrubá mouka pšeničná 200 g
vejce slepičí střední, m 1 kus
brambory vařené ve slupce 600 g
fíky čerstvé 12 kusů
mák mletý 200 g
cukr moučka 80 g
máslo čerstvé 125 g

Postup přípravy

  1. Studené brambory oloupu a nastrouhám. Brambory si vařím den předem, těsto je pak lepší. Případně používám zbytky už uvařených přílohových brambor. Přidám mouku, sůl, vejce. Zpracuji na hladké těsto.

  2. Na pomoučněném vále vyválím asi 0,5cm tenký plát. Rozkrájím na čtverce tak velké, aby do nich šly zabalit jednotlivé fíky. Ovoce opatrně zabalím.

  3. Knedlíky vhazuji do horké vody a vařím dokud nevyplavou - trvá to zhruba 5 minut.

  4. Sypu mákem, cukrem a přelévám rozpuštěným máslem. Dobrou chuť!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů