Fíkové knedlíky z bramborového těsta sypané makem
Už roky jezdíme na dovolenou tak, abychom stihli zrající fíky. V tomto receptu počítám s přípravou těsta. Na dovolenou ale vozíme bramborové těsto v prášku. Je to chutné, rychlé a levné jídlo.
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
sůl | 1 g |
hrubá mouka pšeničná | 200 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
brambory vařené ve slupce | 600 g |
fíky čerstvé | 12 kusů |
mák mletý | 200 g |
cukr moučka | 80 g |
máslo čerstvé | 125 g |
Postup přípravy
-
Studené brambory oloupu a nastrouhám. Brambory si vařím den předem, těsto je pak lepší. Případně používám zbytky už uvařených přílohových brambor. Přidám mouku, sůl, vejce. Zpracuji na hladké těsto.
-
Na pomoučněném vále vyválím asi 0,5cm tenký plát. Rozkrájím na čtverce tak velké, aby do nich šly zabalit jednotlivé fíky. Ovoce opatrně zabalím.
-
Knedlíky vhazuji do horké vody a vařím dokud nevyplavou - trvá to zhruba 5 minut.
-
Sypu mákem, cukrem a přelévám rozpuštěným máslem. Dobrou chuť!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů