Fettuccine s cuketou
Lehce pikantní a lahodné placaté nudle s cuketovými nudličkami.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Primal
- Rostlinný původ
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
olej řepkový | 1 lžíce |
cibulka jarní, sečka | 4 kusy |
cuketa | 2 kusy |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
sůl | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Na pánvi rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm nakrájenou jarní cibulku (nebo normální). Cukety omyjeme, vydlabeme vnitřky, nakrájíme na cca 16 proužků (i se slupkou), podle délky cukety rozkrojíme v polovině či ve třetinách a přidáme do pánve k cibulce. Osolíme, ochutíme špetkou pálivé papričky, můžeme i opepřit, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka (můžeme podlít trochou vody).
-
Mezitím uvaříme těstoviny Fettucine či Tagliatelle ve větším množství osolené vody dle návodu a slijeme je. Těstoviny promícháme s dušenou zeleninou a ihned podáváme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů