Ferrero Rocher

Jídelní plán

Ferrero Rocher mi nedalo spát, miluji čokoládu v kombinaci s ořechy a čokoládou, navíc když se chuť spojí s kakaovým máslem je to přímo pohádka pro chuťové pohárky. Tyto kuličky jsou úžasné zdravé cukroví. Opět musím říct, že se moc povedly, ale rozhodně vánoc nedožijí, lednice se stále otevírá.

Ferrero Rocher

Suroviny pro 40 osob

Čeho Kolik
šmakoun Lískooříškový krém 1 kus
mandle 150 g
ořechy lískové 100 g
lískooříškové máslo 30 g
ořechy lískové 100 g
mandle drcené 100 g
čokoláda hořká na vaření 140 g

Postup přípravy

  1. Lískové ořechy společně s mandlemi nameleme na prach, nasypeme do mísy, přidáme lískooříškového šmakouna, je zapotřebí aby se nám tvořily kuličky, které následně obalíme v čokoládě s praženými mandlemi, ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo a nalijeme do mísy.

  2. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, na pánvi orestujeme kousky mandlí, které ještě nasekáme lehce v sekáčku, směs opražených ořechů nasypeme do rozpuštěné čokolády, zamícháme. Vytvarujeme kuličky, do kterých při tvarování vmáčkneme lískový oříšek, připravené kuličky v této směsi obalíme. Kuličky klademe na tác s pečícím papírem, hotové kuličky dáme vychladit do lednice.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů