FERRERO ROCHER ROLÁDA
Krásný lowcarb dezert od Elišky Černé, děkujeme :) Další receptíky najdete na ⤵️ https://www.instagram.com/momfit.diary/
- 30m
- 10 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí velké, l | 3 kusy |
mouka lískooříšková | 40 g |
sůl | 1 špetka |
mascarpone | 200 g |
ořechy lískové, pražené, sekané | 50 g |
čokoláda hořká, 90% | 50 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 100 g |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
ořechy lískové, pražené, sekané | 30 g |
Postup přípravy
-
Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s ořechovou moukou a pak jemně vmícháme k bílkům. Těsto vylijeme na plech (24x24cm) a pečeme na 160°C cca 8 minutek.
-
Na krém si rozehřejeme čokoládu a po částech vmícháme mascarpone smíchané s ořechy a potřeme těsto. Roládu smotáme a dáme ztuhnout do ledničky. Polijeme čokoládou a posypeme nadrecenými lískáči a znovu polijeme čokoládou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů