Ferrero Rocher

Na vlně chuti

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Ferrero Rocher

Tyto kuličky jsou naprosto luxusní... Ferrero Rocher bez lepku, verze bez vajec a mléka. Původní verze je s lískooříškovým šmakounem, který obsahuje vaječný bílek a mléko, ale lze připravit rovněž z lískooříškové Ghítely či vegan alternativy lískooříškové pasty či pomazánky. http://navlnechuti.cz/ferrero-rocher/

Postup přípravy

  1. Lískové ořechy společně s mandlemi nameleme na prach, nasypeme do mísy, přidáme lískooříškového šmakouna, ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo a nalijeme do mísy. Komu by chuť byla málo kakaová, může přidat kakaový prášek či přisladit, já již nic nepřidávala.

  2. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, na pánvi orestujeme kousky mandlí, které ještě nasekáme lehce v sekáčku, směs opražených ořechů nasypeme do rozpuštěné čokolády, zamícháme. vytvarujeme kuličky, do kterých při tvarování vmáčkneme lískový oříšek, připravené kuličky v této směsi obalíme. Kuličky klademe na tác s pečícím papírem, hotové kuličky dáme vychladit do lednice.

  3. Ferrero Rocher mi nedalo spát, miluji čokoládu v kombinaci s ořechy a čokoládou, navíc když se chuť spojí s kakaovým máslem je to přímo pohádka pro chuťové pohárky. Tyto kuličky jsou úžasné a opět musím říct, že se moc povedly, ale rozhodně vánoc nedožijí, lednice se stále otevírá.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte