Fermentovaná salsa
Toto je taková "rychlofermentace", za 2 dny už můžete zeleninu konzumovat...ke grilování, lowcarb příloha k obědu, jako dárek... Děkujeme Sáře Oddfish za připomenutí velezdravé úpravy zeleniny, recept dle Jany Dell-Plotnárkové :)
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
- Evropská
- Historické
- Jedlé dárky
- Kvašení a nakládání
- Lchf, low carb
- Mražení a chlazení
- Paleo
- Párty
- Primal
- Předkrmy
- Přílohy
- Rostlinný původ
- Saláty
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rajčata | 4 kusy |
cibule | 1 kus |
česnek | 4 stroužky |
koriandr čerstvý nať | 3 hrsti |
sůl himálajská jemná | 2 lžičky |
limetková šťáva | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Připravíme si asi litrovou sklenici s víčkem a pečlivě vymyjeme. Nakrájíme si cibuli na kostičky, česnek nadrobno. Rajčata na malé kostky, nať nasekáme.
-
Vše společně promícháme, přidáme sůl a šťávu. Dáme do sklenice a lžící umačkáme, aby salsa byla ponořená ve šťávě. Necháme na lince 48 hodin, potom do lednice. Salsa v lednici vydrží asi týden.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů