Fermentovaná salsa

Toto je taková "rychlofermentace", za 2 dny už můžete zeleninu konzumovat...ke grilování, lowcarb příloha k obědu, jako dárek... Děkujeme Sáře Oddfish za připomenutí velezdravé úpravy zeleniny, recept dle Jany Dell-Plotnárkové :)

Fermentovaná salsa

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
rajčata 4 kusy
cibule 1 kus
česnek 4 stroužky
koriandr čerstvý nať 3 hrsti
sůl himálajská jemná 2 lžičky
limetková šťáva 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Připravíme si asi litrovou sklenici s víčkem a pečlivě vymyjeme. Nakrájíme si cibuli na kostičky, česnek nadrobno. Rajčata na malé kostky, nať nasekáme.

  2. Vše společně promícháme, přidáme sůl a šťávu. Dáme do sklenice a lžící umačkáme, aby salsa byla ponořená ve šťávě. Necháme na lince 48 hodin, potom do lednice. Salsa v lednici vydrží asi týden.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů