Toto je taková "rychlofermentace", za 2 dny už můžete zeleninu konzumovat...ke grilování, lowcarb příloha k obědu, jako dárek...
Děkujeme Sáře Oddfish za připomenutí velezdravé úpravy zeleniny, recept dle Jany Dell-Plotnárkové :)
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
nemusí být 4 stroužky |
4 stroužky |
možno nahradit jinou natí 3 hrsti |
3 hrsti |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Připravíme si asi litrovou sklenici s víčkem a pečlivě vymyjeme.
Nakrájíme si cibuli na kostičky, česnek nadrobno.
Rajčata na malé kostky, nať nasekáme.
-
Vše společně promícháme, přidáme sůl a šťávu.
Dáme do sklenice a lžící umačkáme, aby salsa byla ponořená ve šťávě.
Necháme na lince 48 hodin, potom do lednice.
Salsa v lednici vydrží asi týden.
Makronutrienty
80%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 103 kJ | 128 kJ |
Kalorická hodnota | 24,6 kcal | 30,6 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,55 g
2,53 g |
6,93 g
3,15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,555 SVJ | 0,693 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,231 g
0,022 g |
0,289 g
0,027 g |
Bílkoviny | 1,16 g | 1,45 g |
Sůl | 2,35 g | 2,93 g |
Alergeny
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů