Křupavý fenykl, jablka a ořechy v krémovém kozím sýru s nádechem medu a jablečného octa, doprovázený jemným polníčkem.
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zálivka | |
---|---|
150 g |
150 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Fenykl | |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme zálivku. Kozí sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme jablečný džus, ocet, med a dobře promícháme do hladka metlou. Dochutíme solí a pepřem.
-
Omyjeme fenykl, odsekneme zelené výhonky (ponecháme pouze vlásky, které nasekáme a dáme stranou). Tělo fenyklu rozkrojíme na půl, vykrojíme a vyhodíme tvrdé srdíčko a zbylý fenykl nasekáme na tenké proužky. Omyjeme jablka, odstraníme jádřinec a nakrájíme je na tenké plátky. Fenykl a jablka promícháme se zálivkou a dáme na 15 minut odpočinout do lednice.
-
Na každý talíř rozprostřeme listy polníčku a na ně nandáme porci fenyklu a jablek. Posypeme zelenými fenyklovými vlásky a ořechy.
Makronutrienty
52%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 410 kJ | 887 kJ |
Kalorická hodnota | 98 kcal | 212 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10 g
2,22 g |
21,6 g
4,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1 SVJ | 2,16 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,02 g
2,71 g |
10,9 g
5,87 g |
Bílkoviny | 4,17 g | 9,03 g |
Sůl | 1,06 g | 2,29 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů