Fenyklový salát s dresinkem z kozího sýra

1001 Voyages Gourmands

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Fenyklový salát s dresinkem z kozího sýra 1 další fotka

Křupavý fenykl, jablka a ořechy v krémovém kozím sýru s nádechem medu a jablečného octa, doprovázený jemným polníčkem.

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme zálivku. Kozí sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme jablečný džus, ocet, med a dobře promícháme do hladka metlou. Dochutíme solí a pepřem.

  2. Omyjeme fenykl, odsekneme zelené výhonky (ponecháme pouze vlásky, které nasekáme a dáme stranou). Tělo fenyklu rozkrojíme na půl, vykrojíme a vyhodíme tvrdé srdíčko a zbylý fenykl nasekáme na tenké proužky. Omyjeme jablka, odstraníme jádřinec a nakrájíme je na tenké plátky. Fenykl a jablka promícháme se zálivkou a dáme na 15 minut odpočinout do lednice.

  3. Na každý talíř rozprostřeme listy polníčku a na ně nandáme porci fenyklu a jablek. Posypeme zelenými fenyklovými vlásky a ořechy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte