FENYKLOVÝ COLESLAW

Obrázky z lásky

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

FENYKLOVÝ COLESLAW

Upřímně vůbec netuším, proč jsem se fenyklu tak dlouho vyhýbala. Možná proto, že jsem nevěděla, jak tuto zeleninu zpracovat, možná proto, že jsem se bála typické aromatické chutě. Pak jsem ho jednou koupila, chvíli jsem kolem něj chodila a přemýšlela co s ním. Tak nějak jsem tušila, že se hodí do salátů. A protože se dnes chysáme dělat hamburgery, rozhodla jsem se z něj připravit variaci na tradiční coleslaw. A je to vážně pecka.

Postup přípravy

  1. Fenykl zbavte svrchních listů, odřežte vrchní i spodní část. Nať, která připomíná kopr, si odložte stranou. Použijete ji do zálivky. Fenykl nakrájejte na nudličky a vložte do větší mísy. Jablko i cibulku opláchněte a nakrájejte na tenké nudličky a přidejte k fenyklu. Zakápněte citronovou šťávou, promíchejte a nechejte stranou.

  2. Jako další si připravte zálivku. Základ tvoří majonéza, takže pokud nevěříte syrovým žloutkům, použijte 2 lžíce kupované majonézy, přidejte lžíci bílého jogurtu, dochuťte solí, pepřem, hořčicí a citronem a zálivku máte hotovou.

    Jako další si připravte zálivku. Základ tvoří majonéza, takže pokud nevěříte syrovým žloutkům, použijte 2 lžíce kupované majonézy, přidejte lžíci bílého jogurtu, dochuťte solí, pepřem, hořčicí a citronem a zálivku máte hotovou.
  3. Pokud se rozhodnete udělat si domácí majonézu, žloutek s lžičkou hořčice dejte do misky, pramínkem přilévejte olej a stále zašlehávejte. Pokračujte tak dlouho, dokud nebude mít majonéza potřebnou konzistenci. Opravdu je důležité, abyste olej přidávali po malých částech, jinak by se vám majonéza zdrcla. Pokud potřeba, přidejte ještě trochu hořčice, osolte a opepřete. Přidejte bílý jogurt a fenyklovou nať, promíchejte a dochuťte citronovou šťávou, případně dosolte.

    Pokud se rozhodnete udělat si domácí majonézu, žloutek s lžičkou hořčice dejte do misky, pramínkem přilévejte olej a stále zašlehávejte. Pokračujte tak dlouho, dokud nebude mít majonéza potřebnou konzistenci. Opravdu je důležité, abyste olej přidávali po malých částech, jinak by se vám majonéza zdrcla. Pokud potřeba, přidejte ještě trochu hořčice, osolte a opepřete. Přidejte bílý jogurt a fenyklovou nať, promíchejte a dochuťte citronovou šťávou, případně dosolte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte