Bez přidaného cukru.
- 40m
- 16 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
fazole červené ve slaném nálevu sterilované 250 g |
250 g |
4 g |
4 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Fazole scedíme a propláchneme.
Vejce oddělíme od žloutků a z bílků ušleháme sníh.
Čokoládu rozehřejeme a přidáme žloutky. Fazole rozmixujeme na jemno a přidáme sníh, následně pak čokoládu.
-
Pečeme při 180 stupních cca 25 minut.
Makronutrienty
54%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 041 kJ | 230 kJ |
Kalorická hodnota | 249 kcal | 55,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,6 g
7,13 g |
5,21 g
1,58 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,36 SVJ | 0,521 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,5 g
6,95 g |
2,77 g
1,54 g |
Bílkoviny | 7,57 g | 1,67 g |
Sůl | 0,532 g | 0,118 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů