Fazolový guláš

Soucitně.cz

Zahřeje, zasytí a rozpálí chuťové buňky! Můžete udělat i méně pikantní variantu, než předkládáme my, to je čistě na vás.

Fazolový guláš

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
olej řepkový 1 lžíce
česnek stroužky 5 kusů
cibule 2 kusy
červená paprika 1 kus
paprika sladká mletá 1 lžíce
pepř černý mletý 0,5 lžičky
chilli sušené mleté 1 špetka
sůl 1 lžička
fazole bílé sterilované 400 g
sojové párky pikantní 200 g

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném oleji nejprve osmahneme podélně přepůlené stroužky česneku a přibližně po minutě (až budou lehce nahnědlé) přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Můžeme přidat také na tenká půlkolečka nakrájený sojový párek (koupíte v bio prodejnách, ale i v Bille) a osmažíme.

  2. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou papriku, papriku (koření), pepř a 2 špetky chilli (ještě lépe koření "mexické bylinky"). Po chvíli smažení přidáme konzervu bílých fazolí v rajčatovém nálevu a prohřejeme. Ochutnáme a pokud není guláš dost pikantní, přidáme chilli. Podáváme s chlebem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů