Fazolový guláš s hlívou
- 40m
- 5 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 2 kusy |
česnek | 5 stroužků |
slunečnicový olej | 2 lžíce |
hlíva ústřičná, čerstvá | 300 g |
hladká mouka pšeničná | 2 lžíce |
paprika sladká mletá | 3 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kořenicí směs gulášové koření | 0,5 lžičky |
fazole červené ve slaném nálevu sterilované | 480 g |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. Dejte cibuli na rozpálený olej a smažte až zesklovatí, přidejte česnek a nechce chvilku restovat. Pak přidejte hlívu nakrájenou na menší kousky a za stálého míchání pár minut restujte. Poté přidejte mouku a sladkou papriku a velmi krátce orestujte. Přilijte asi 1 litr studené vody a promíchejte. Dejte sůl, pepř a kdo chce tak i gulášové koření. Přiveďte k varu a přidejte dobře propláchnuté fazole. Vařte asi 15 minut do změknutí hlívy.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů