Fazolový guláš s hlívou

Dáša

Fazolový guláš s hlívou

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
cibule 2 kusy
česnek 5 stroužků
slunečnicový olej 2 lžíce
hlíva ústřičná, čerstvá 300 g
hladká mouka pšeničná 2 lžíce
paprika sladká mletá 3 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
kořenicí směs gulášové koření 0,5 lžičky
fazole červené ve slaném nálevu sterilované 480 g

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. Dejte cibuli na rozpálený olej a smažte až zesklovatí, přidejte česnek a nechce chvilku restovat. Pak přidejte hlívu nakrájenou na menší kousky a za stálého míchání pár minut restujte. Poté přidejte mouku a sladkou papriku a velmi krátce orestujte. Přilijte asi 1 litr studené vody a promíchejte. Dejte sůl, pepř a kdo chce tak i gulášové koření. Přiveďte k varu a přidejte dobře propláchnuté fazole. Vařte asi 15 minut do změknutí hlívy.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů