- 40m
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
2 kusy |
2 kusy |
5 stroužků |
5 stroužků |
2 lžíce |
2 lžíce |
300 g |
300 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
fazole červené ve slaném nálevu sterilované 480 g |
480 g |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. Dejte cibuli na rozpálený olej a smažte až zesklovatí, přidejte česnek a nechce chvilku restovat. Pak přidejte hlívu nakrájenou na menší kousky a za stálého míchání pár minut restujte. Poté přidejte mouku a sladkou papriku a velmi krátce orestujte.
Přilijte asi 1 litr studené vody a promíchejte. Dejte sůl, pepř a kdo chce tak i gulášové koření. Přiveďte k varu a přidejte dobře propláchnuté fazole. Vařte asi 15 minut do změknutí hlívy.
Makronutrienty
53%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 580 kJ | 1 199 kJ |
Kalorická hodnota | 139 kcal | 287 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,1 g
1,02 g |
27,1 g
2,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,31 SVJ | 2,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,57 g
0,376 g |
13,6 g
0,778 g |
Bílkoviny | 5,09 g | 10,5 g |
Sůl | 0,926 g | 1,91 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů