Fazolové wafle na sladko i slano

Jídelní plán

Fazolové wafle na sladko i slano

Dneska pro vás máme super recept na wafle (nebo vafle, jak chcete:), do kterého můžete nenápadně schovat spoustu dobrých věcí - třeba právě luštěniny. V tomto případě sterilované fazole.

Postup přípravy

  1. Sterilované fazole slijte a propláchněte. Sypké suroviny nejprve smíchejte. Potom vše vložte do mixéru a zpracujte na hladké, lepivé těsto. Opékejte v přístroji na přípravu wafle do zlatova. Variantně, můžete použít i pánev na palačinky:)

    Záměny: Můžete použít i klasické, dopředu a do měkka uvařené fazole místo sterilovaných. Stejně tak můžete použít i jiné luštěniny, které vám například zbyly z vaření - cizrnu, červenou čočku atd. Vodu můžete v receptu zaměnit za jinou tekutinu - např. rostlinné nebo opravdové mléko či podmáslí. Stejně tak olivový olej může být nahrazen ghí, máslem nebo třeba kokosovým olejem - tak jak to máte rádi.

    Pokud děláte waffle na sladko, použijte vanilkový extrakt. Jinak je ale můžete udělat i slané - i tak jsou výborné. V tom případě přidejte 0,5 lžičky soli a libovolné koření - bylinky, česnek, římský kmín nebo koriandr... fantazii se meze nekladou:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte