Fazolové wafle na sladko i slano

Jídelní plán

Dneska pro vás máme super recept na wafle (nebo vafle, jak chcete:), do kterého můžete nenápadně schovat spoustu dobrých věcí - třeba právě luštěniny. V tomto případě sterilované fazole.

Fazolové wafle na sladko i slano

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
fazole sterilované 260 g
hladká mouka špaldová 120 g
vejce slepičí střední, m 2 kusy
voda 60 ml
olivový olej 4 lžíce
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
vanilkový extrakt 1 lžička
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Sterilované fazole slijte a propláchněte. Sypké suroviny nejprve smíchejte. Potom vše vložte do mixéru a zpracujte na hladké, lepivé těsto. Opékejte v přístroji na přípravu wafle do zlatova. Variantně, můžete použít i pánev na palačinky:) Záměny: Můžete použít i klasické, dopředu a do měkka uvařené fazole místo sterilovaných. Stejně tak můžete použít i jiné luštěniny, které vám například zbyly z vaření - cizrnu, červenou čočku atd. Vodu můžete v receptu zaměnit za jinou tekutinu - např. rostlinné nebo opravdové mléko či podmáslí. Stejně tak olivový olej může být nahrazen ghí, máslem nebo třeba kokosovým olejem - tak jak to máte rádi. Pokud děláte waffle na sladko, použijte vanilkový extrakt. Jinak je ale můžete udělat i slané - i tak jsou výborné. V tom případě přidejte 0,5 lžičky soli a libovolné koření - bylinky, česnek, římský kmín nebo koriandr... fantazii se meze nekladou:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů