Fazolové wafle na sladko i slano
Dneska pro vás máme super recept na wafle (nebo vafle, jak chcete:), do kterého můžete nenápadně schovat spoustu dobrých věcí - třeba právě luštěniny. V tomto případě sterilované fazole.
- 30m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
fazole sterilované | 260 g |
hladká mouka špaldová | 120 g |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
voda | 60 ml |
olivový olej | 4 lžíce |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Sterilované fazole slijte a propláchněte. Sypké suroviny nejprve smíchejte. Potom vše vložte do mixéru a zpracujte na hladké, lepivé těsto. Opékejte v přístroji na přípravu wafle do zlatova. Variantně, můžete použít i pánev na palačinky:) Záměny: Můžete použít i klasické, dopředu a do měkka uvařené fazole místo sterilovaných. Stejně tak můžete použít i jiné luštěniny, které vám například zbyly z vaření - cizrnu, červenou čočku atd. Vodu můžete v receptu zaměnit za jinou tekutinu - např. rostlinné nebo opravdové mléko či podmáslí. Stejně tak olivový olej může být nahrazen ghí, máslem nebo třeba kokosovým olejem - tak jak to máte rádi. Pokud děláte waffle na sladko, použijte vanilkový extrakt. Jinak je ale můžete udělat i slané - i tak jsou výborné. V tom případě přidejte 0,5 lžičky soli a libovolné koření - bylinky, česnek, římský kmín nebo koriandr... fantazii se meze nekladou:)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů