Fazolové lusky s mrkví a uzeným tofu
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
čočka černá, beluga | 140 g |
sůl | 1 špetka |
olivový olej | 1 lžička |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
cibulka jarní, sečka | 5 kusů |
tofu uzené | 180 g |
mrkev | 300 g |
zelené fazolové lusky mražené | 300 g |
sůl | 1 špetka |
pepř černý | 1 špetka |
rajský protlak | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Belugu uvařte podle návodu, osolte a promíchejte s troškou olivového oleje. Mrkev nakrájejte na kolečka a společně s lusky uvařte na páře na skus. Na pánvi rozehřejte hgí a orestujte nadrobno nakrájenou cibulku. Tofu nakrájejte na kostičky a přidejte k cibulce. Restujte do zlatova. Přidejte zeleninu, protlak a koření. Můžete přidat vaše oblíbené bylinky. Promíchejte a máte hotovo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů