Fazolové lusky na smetaně

Soucitně.cz

Fazolové lusky jsou plné bílkovin a vitamínů, navíc jsou výborné a vhodné ke mnoha pokrmům. Zkuste je udělat třeba na rostlinné smetaně!

Fazolové lusky na smetaně

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
fazolové lusky čerstvé 200 g
zakysaná smetana rostlinná 100 g
ocet kvasný lihový 1 lžička
škrob kukuřičný 1 lžička
sůl 4 špetky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Do kastrolu s trochou vody vhodíme zelené lusky a nejsou-li mražené či z plechovky, tak vaříme do měkka (mražené a z plechovky stačí ohřát). Přidáme rostlinnou smetanu, osolíme (pozor - lusky z konzervy jsou slané) a opepříme. Nemáme-li zakysanou smetanu, přidáme ještě lžíci octa. Zahustíme lžící škrobu rozmíchanou s vodou nebo jíškou (možno i instantní) a mícháme do zhoustnutí.

  2. Není-li omáčka dost hustá, necháme vyvařit nebo přidáme další škrob či jíšku. Podáváme s vařenými bramborami. Doporučuji přidat na oleji zprudka opečené plátky tofu, které jsme předtím poprášili černou solí (to je nutné pro získání vaječné chuti) a kurkumou (kvůli barvě).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů