FAZOLOVÉ KARI S BRAMBOREM

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

FAZOLOVÉ KARI S BRAMBOREM

Je výtečné ! Pochutnají si na něj i Ti, kteří fazole nemají příliš v oblibě :)

Postup přípravy

  1. 400g fazolí adzuki večer předem namočíme a ráno spolu s kouskem mořské řasy uvaříme doměkka.

  2. Jednu cibuli nasekáme nadrobno a na dvou lžicích olivového oleje zlehka osmahneme. Přidáme 500g brambor, pokrájených na kostičky a 300g mrkve nakrájené na plátky, 2 lžičky kari koření, půl lžičky kurkumy, lžičku pepře, dvě lžičky soli a lžičku červené papriky a vše pár minut za stálého míchání opékáme.

  3. Přilijeme 300ml sójového mléka a 300ml vody a pod pokličkou 20 minut povaříme. Poté přidáme uvařené fazole a zahustíme 3mi lžícemi rýžové mouky rozmíchané v cca 100ml sójového mléka, chvilku povaříme a podáváme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte