Fazolové bulky
Připravte si chutné bulky z sterilovaných fazolí, které jsou nejen zdravé, ale i velmi snadné a dobré. Bulky jsou super nejen na rychlou svačinu, ale také třeba jako příloha ke grilování.
- 58m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
fazole bílé sterilované | 240 g |
vláknina psyllium, jitrocelová | 5 lžic |
kypřící prášek do pečiva | 2 lžičky |
kořenicí směs chlebové koření | 1 lžička |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Recept: Nejprve sceďte sterilované fazole – 240 g odpovídá jedné 400g konzervě. Všechny suché ingredience dejte do kuchyňského robotu a pomocí několika pulzů je rozmixujte na jemný prášek. Přidejte fazole a vejce a mixujte, dokud nezískáte hladké těsto. Z těsta vytvarujte malé bulky a pokud chcete, můžete je ozdobit semínky, jako jsou sezam, mák nebo kmín. Bulky umístěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Během pečení se bulky nafouknou, zezlátnou a na dotek budou pohyblivé na papíru – to znamená, že jsou hotové. Bulky lze také upéct ve větším množství a zamrazit. V tom případě doporučuji připravit více menších kousků pro lepší manipulaci a skladování.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů