Fazolové bulky

Jídelní plán

Připravte si chutné bulky z sterilovaných fazolí, které jsou nejen zdravé, ale i velmi snadné a dobré. Bulky jsou super nejen na rychlou svačinu, ale také třeba jako příloha ke grilování.

Fazolové bulky

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
fazole bílé sterilované 240 g
vláknina psyllium, jitrocelová 5 lžic
kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
kořenicí směs chlebové koření 1 lžička
vejce slepičí střední, m 2 kusy
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Recept: Nejprve sceďte sterilované fazole – 240 g odpovídá jedné 400g konzervě. Všechny suché ingredience dejte do kuchyňského robotu a pomocí několika pulzů je rozmixujte na jemný prášek. Přidejte fazole a vejce a mixujte, dokud nezískáte hladké těsto. Z těsta vytvarujte malé bulky a pokud chcete, můžete je ozdobit semínky, jako jsou sezam, mák nebo kmín. Bulky umístěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Během pečení se bulky nafouknou, zezlátnou a na dotek budou pohyblivé na papíru – to znamená, že jsou hotové. Bulky lze také upéct ve větším množství a zamrazit. V tom případě doporučuji připravit více menších kousků pro lepší manipulaci a skladování.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů