Fazolové brownies
Klasický americký moučník - ale zdravěji, bez mouky a oslazený jen trochou medu.
- 45m
- 10 porcí
- jednoduché
- Americké
- Halloween
- Jíme venku
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Párty
- Párty pro děti
- Pošírování
- Valentýn
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
fazole červené ve slaném nálevu sterilované | 360 g |
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
máslo | 75 g |
kakaový prášek nepražený | 75 g |
vanilka lusk mletá | 0,25 lžičky |
skořice mletá | 0,25 lžičky |
soda jedlá | 0,25 lžičky |
med včelí | 75 g |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny dohromady dohladka rozmixujte, směs by měla mít hustotu asi jako bramborová kaše.
-
Směs rovnoměrně rozprostřete do menšího pekáčku (15 x 25 cm) vyloženého pečicím papírem a pečte při 170 °C zhruba 30 až 35 minut. Hotové brownies by neměly být úplně suché, na vpíchnutou špejli by se mělo upečené těsto trochu lepit. Podávejte po zchladnutí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů