Fazolové brownies

Kateřina Gallinová

Klasický americký moučník - ale zdravěji, bez mouky a oslazený jen trochou medu.

Fazolové brownies

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
fazole červené ve slaném nálevu sterilované 360 g
vejce slepičí střední, m 3 kusy
máslo 75 g
kakaový prášek nepražený 75 g
vanilka lusk mletá 0,25 lžičky
skořice mletá 0,25 lžičky
soda jedlá 0,25 lžičky
med včelí 75 g

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny dohromady dohladka rozmixujte, směs by měla mít hustotu asi jako bramborová kaše.

  2. Směs rovnoměrně rozprostřete do menšího pekáčku (15 x 25 cm) vyloženého pečicím papírem a pečte při 170 °C zhruba 30 až 35 minut. Hotové brownies by neměly být úplně suché, na vpíchnutou špejli by se mělo upečené těsto trochu lepit. Podávejte po zchladnutí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů