Klasický americký moučník - ale zdravěji, bez mouky a oslazený jen trochou medu.
- 45m
- 10 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
fazole červené ve slaném nálevu sterilované propláchnuté a okapané fazole z 1,5 plechovky - jsou to 2 hrnky fazolí bez nálevu, po zvážení 350 g 600 g |
600 g |
3 kusy |
3 kusy |
rozpuštěné vlažné 75 g |
75 g |
75 g |
75 g |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
cejlonská 0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
75 g |
75 g |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny dohromady dohladka rozmixujte, směs by měla mít hustotu asi jako bramborová kaše.
-
Směs rovnoměrně rozprostřete do menšího pekáčku (15 x 25 cm) vyloženého pečicím papírem a pečte při 170 °C zhruba 30 až 35 minut. Hotové brownies by neměly být úplně suché, na vpíchnutou špejli by se mělo upečené těsto trochu lepit. Podávejte po zchladnutí.
Makronutrienty
54%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 786 kJ | 780 kJ |
Kalorická hodnota | 188 kcal | 186 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,8 g
0,76 g |
19,7 g
0,754 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,98 SVJ | 1,97 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,07 g
4,95 g |
9 g
4,91 g |
Bílkoviny | 8,14 g | 8,07 g |
Sůl | 0,576 g | 0,572 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů