Fazolová rajčatová polévka

Kateřina Gallinová

Tuto hustou polévku můžete podávat i jako hlavní chod, třeba k večeři. Nejvíc přijde vhod v chladnější dny, tymián a česnek hubí bacily.

Fazolová rajčatová polévka

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
fazole bílé 250 g
rajčatové pyré, passata 690 g
česnek stroužky 2 kusy
tymián sušený 1 lžička
vepřové sádlo 2 lžíce
sůl 1 g

Postup přípravy

  1. Fazole na několik hodin (přes noc) namočte do studené vody, poté je slijte a propláchněte. V hrnci je zalijte čerstvou vodou tak, aby byly všechny ponořené a ještě centimetr vody nad nimi, zaklopte pokličkou a uvařte téměř doměkka. K fazolím přidejte passatu, prolisovaný česnek, tymián, sůl a sádlo a dovařte doměkka. Část měkkých fazolí můžete rozmačkat, polévku zahustí. Podle chuti dosolte a podávejte.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů