Fazolová rajčatová polévka
Tuto hustou polévku můžete podávat i jako hlavní chod, třeba k večeři. Nejvíc přijde vhod v chladnější dny, tymián a česnek hubí bacily.
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
fazole bílé | 250 g |
rajčatové pyré, passata | 690 g |
česnek stroužky | 2 kusy |
tymián sušený | 1 lžička |
vepřové sádlo | 2 lžíce |
sůl | 1 g |
Postup přípravy
-
Fazole na několik hodin (přes noc) namočte do studené vody, poté je slijte a propláchněte. V hrnci je zalijte čerstvou vodou tak, aby byly všechny ponořené a ještě centimetr vody nad nimi, zaklopte pokličkou a uvařte téměř doměkka. K fazolím přidejte passatu, prolisovaný česnek, tymián, sůl a sádlo a dovařte doměkka. Část měkkých fazolí můžete rozmačkat, polévku zahustí. Podle chuti dosolte a podávejte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů