Tuto hustou polévku můžete podávat i jako hlavní chod, třeba k večeři. Nejvíc přijde vhod v chladnější dny, tymián a česnek hubí bacily.
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
690 g |
690 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 g |
1 g |
Postup přípravy
-
Fazole na několik hodin (přes noc) namočte do studené vody, poté je slijte a propláchněte. V hrnci je zalijte čerstvou vodou tak, aby byly všechny ponořené a ještě centimetr vody nad nimi, zaklopte pokličkou a uvařte téměř doměkka. K fazolím přidejte passatu, prolisovaný česnek, tymián, sůl a sádlo a dovařte doměkka. Část měkkých fazolí můžete rozmačkat, polévku zahustí. Podle chuti dosolte a podávejte.
Makronutrienty
74%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 759 kJ | 1 857 kJ |
Kalorická hodnota | 181 kcal | 444 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
32,3 g
0,901 g |
79 g
2,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,23 SVJ | 7,9 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,82 g
1,48 g |
9,36 g
3,61 g |
Bílkoviny | 7,49 g | 18,3 g |
Sůl | 0,448 g | 1,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů