Fazolová pomazánka

Žaneta Sládková, I feel GOOD

Pomazánek není nikdy dost. Tato fazolová je opravdu skvělá a budou vás za ni milovat nejen vegani.

Fazolová pomazánka

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
olivový olej 1 lžíce
cibule 1 kus
fazole červené ve slaném nálevu sterilované 400 g
česnek 10 stroužků
bazalka čerstvá 1 hrst
římský kmín mletý, cumin 1 lžička
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
rajčata sušená v oleji 50 g

Postup přípravy

  1. Nakrájenou cibulku zpěníme na troše olivového oleje. Červené fazole z plechovky propláchneme a přidáme k cibulce a chvilku osmahneme. V troubě si upečeme stroužky česneku, zakápnuté olivovým olejem.

  2. Vše pak dáme do mixéru. Přidáme trochu čerstvé bazalky, římského kmína, soli, pepře a citronové šťávy. Přihodit můžeme i pár sušených rajčat a trošku oleje z nich. Vše umixujeme do hladké pasty. Zdobíme čerstvými bylinkami nebo třeba piniovými oříšky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů