Fazolová pomazánka
Pomazánek není nikdy dost. Tato fazolová je opravdu skvělá a budou vás za ni milovat nejen vegani.
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
olivový olej | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
fazole červené ve slaném nálevu sterilované | 400 g |
česnek | 10 stroužků |
bazalka čerstvá | 1 hrst |
římský kmín mletý, cumin | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
rajčata sušená v oleji | 50 g |
Postup přípravy
-
Nakrájenou cibulku zpěníme na troše olivového oleje. Červené fazole z plechovky propláchneme a přidáme k cibulce a chvilku osmahneme. V troubě si upečeme stroužky česneku, zakápnuté olivovým olejem.
-
Vše pak dáme do mixéru. Přidáme trochu čerstvé bazalky, římského kmína, soli, pepře a citronové šťávy. Přihodit můžeme i pár sušených rajčat a trošku oleje z nich. Vše umixujeme do hladké pasty. Zdobíme čerstvými bylinkami nebo třeba piniovými oříšky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů