Fazolová pomazánka / dresink
Fazolové pomazánky jsou oblíbené hlavně díky vysokému obsahu bílkovin. Doporučujeme jako povinnou součást každé lednice, nejen pro případ nouze.
- 10m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Mixér
- Orestování
- Pomazánky
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
fazole červené ve slaném nálevu sterilované | 400 g |
olej řepkový | 1 lžíce |
kořenicí směs grilovací koření | 1 lžička |
rostlinná smetana | 3 lžíce |
Postup přípravy
-
Suché fazole necháme přes noc namočit ve studené vodě a pak uvaříme doměkka. Fazole z konzervy scedíme a opláchneme. Rozpálíme na pánvi olej, přidáme koření a fazole a pražíme, dokud se všechny fazole nezačnou loupat. Přidáme trochu rostlinného mléka či smetany a nakonec rozmixujeme, aby se vytvořila kaše s hrudkami. Servírujeme na chleba, jako přílohu, do tortill apod. (záleží na hustotě). Dle chuti lze přidat také česnek, tymián, chilli a další koření.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů