Fazolová pomazánka / dresink

Soucitně.cz

Fazolové pomazánky jsou oblíbené hlavně díky vysokému obsahu bílkovin. Doporučujeme jako povinnou součást každé lednice, nejen pro případ nouze.

Fazolová pomazánka / dresink

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
fazole červené ve slaném nálevu sterilované 400 g
olej řepkový 1 lžíce
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička
rostlinná smetana 3 lžíce

Postup přípravy

  1. Suché fazole necháme přes noc namočit ve studené vodě a pak uvaříme doměkka. Fazole z konzervy scedíme a opláchneme. Rozpálíme na pánvi olej, přidáme koření a fazole a pražíme, dokud se všechny fazole nezačnou loupat. Přidáme trochu rostlinného mléka či smetany a nakonec rozmixujeme, aby se vytvořila kaše s hrudkami. Servírujeme na chleba, jako přílohu, do tortill apod. (záleží na hustotě). Dle chuti lze přidat také česnek, tymián, chilli a další koření.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů