Pomazánek není nikdy dost. Tato fazolová je opravdu skvělá a budou vás za ni milovat nejen vegani.
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Pomazánka | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
fazole červené ve slaném nálevu sterilované 400 g |
400 g |
10 stroužků |
10 stroužků |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Nakrájenou cibulku zpěníme na troše olivového oleje. Červené fazole z plechovky propláchneme a přidáme k cibulce a chvilku osmahneme. V troubě si upečeme stroužky česneku, zakápnuté olivovým olejem.
-
Vše pak dáme do mixéru. Přidáme trochu čerstvé bazalky, římského kmína, soli, pepře a citronové šťávy. Přihodit můžeme i pár sušených rajčat a trošku oleje z nich. Vše umixujeme do hladké pasty. Zdobíme čerstvými bylinkami nebo třeba piniovými oříšky.
Makronutrienty
60%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 541 kJ | 807 kJ |
Kalorická hodnota | 129 kcal | 193 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,3 g
1,72 g |
22,8 g
2,57 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,53 SVJ | 2,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,17 g
0,545 g |
6,22 g
0,812 g |
Bílkoviny | 6,05 g | 9,02 g |
Sůl | 0,664 g | 0,99 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů