- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 hrst |
1 hrst |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
500 ml |
500 ml |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Fazolová polévka
-
Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, zahustím Hraškou a povaříme.
-
Nakonec dochutíme nasekanými bylinkami a osolíme.
Fazole je dobré nechat přes noc namočené, nemusí se pak dlouho vařit.
Makronutrienty
75%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 191 kJ | 145 kJ |
Kalorická hodnota | 45,6 kcal | 34,7 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,46 g
1,58 g |
6,43 g
1,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,846 SVJ | 0,643 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,288 g
0,068 g |
0,219 g
0,052 g |
Bílkoviny | 2,57 g | 1,95 g |
Sůl | 1,89 g | 1,43 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů