FAZOLOVÁ PÁNEV
Prostě super nadýmací večeře...
- 1h
- 3 porce
- jednoduché
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
fazole bílé | 250 g |
cibule | 1 kus |
rajský protlak | 230 g |
červená paprika | 1 kus |
česnek stroužky | 4 kusy |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
kořenicí směs adžika | 1 lžíce |
olej řepkový | 1 lžíce |
voda | 100 ml |
klobása | 200 g |
Postup přípravy
-
1 sáček velkých bílých fazolí (250g, lze použít jakékoliv), 1 cibule (nadrobno), 1 velká mrkev (nahrubo nastrouhat), 2 malé plechovky rajčatového protlaku (celkem 230g), 1 červená paprika (na větší kostičky), 4 stroužky česneku (nadrobno), mletá sladká paprika, mletý černý pepř, sušená majoránka, sůl, krystal, pikantní zeleninová omáčka "Adžika" (vlastní výroba), 2 libovější klobásy (na půlkolečka), olej, voda.
-
Fazole propláchneme, necháme namočené asi 4 hodinky a pak uvaříme doměkka a scedíme. Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme mrkev a nakrájenou papriku a restujeme do poloměkka, pak přidáme mletou papriku, rajský protlak a cukr a zarestujeme. Poté vsypeme klobásy, česnek a fazole, přidáme zeleninovou omáčku, ochutíme majoránkou, solí a pepřem, podle potřeby maličko podlijeme a necháme lehce probublávat.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů