Prostě super nadýmací večeře...
- 1h
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
230 g |
230 g |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 ml |
100 ml |
Přidat | |
---|---|
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
1 sáček velkých bílých fazolí (250g, lze použít jakékoliv), 1 cibule (nadrobno), 1 velká mrkev (nahrubo nastrouhat), 2 malé plechovky rajčatového protlaku (celkem 230g), 1 červená paprika (na větší kostičky), 4 stroužky česneku (nadrobno), mletá sladká paprika, mletý černý pepř, sušená majoránka, sůl, krystal, pikantní zeleninová omáčka "Adžika" (vlastní výroba), 2 libovější klobásy (na půlkolečka), olej, voda.
-
Fazole propláchneme, necháme namočené asi 4 hodinky a pak uvaříme doměkka a scedíme. Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme mrkev a nakrájenou papriku a restujeme do poloměkka, pak přidáme mletou papriku, rajský protlak a cukr a zarestujeme. Poté vsypeme klobásy, česnek a fazole, přidáme zeleninovou omáčku, ochutíme majoránkou, solí a pepřem, podle potřeby maličko podlijeme a necháme lehce probublávat.
Makronutrienty
58%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 766 kJ | 2 596 kJ |
Kalorická hodnota | 183 kcal | 621 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23 g
1,36 g |
77,8 g
4,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,3 SVJ | 7,78 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,31 g
2,04 g |
24,8 g
6,92 g |
Bílkoviny | 9,13 g | 30,9 g |
Sůl | 1,26 g | 4,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů