Fazolky na smetaně - LC

Laduš

Fazolky na smetaně - LC

Fazolky jsou k vařenému hovězímu z polévky a jako druhou LC přílohu mám vařenou kedlubnu (je žlutá od kurkumy).

Postup přípravy

  1. Z másla a lahůdkového droždí jsem udělala světlou zásmažku, kterou jsem zalila studeným vývarem, rozmíchala a krátce povařila. Přidala jsem lusky, smetanu, pepř a ocet. Vše jsem nechala provařit asi 15 minut. Jelikož se mi omáčka zdála příliš řídká, lehce jsem ji poprášila konjakovou moukou. S tou musíte opravdu hodně opatrně. Použila jsem množství asi tak třetinu mocca lžičky. Pak jsem nechala dále povařit do zhoustnutí. Dochutila jsem solí. Po odstavení z ohně jsem přidala ještě citrónovou šťávu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte