Fazolková omáčka

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Fotogenické jídlo to není, ale dobré ano.

Fazolková omáčka

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
fazolové lusky mražené 400 g
mléko polotučné 1,5% tuku 500 ml
hladká mouka pšeničná 2 lžíce
smetana na vaření 100 g
citronová šťáva, čerstvá 2 lžíce
cibule 1 kus
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Fazolové lusky zbavíme tvrdých konců a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme do hrnce, podlijeme cca 10 ml vody, osolíme, opepříme a dusíme až jsou fazolové lusky téměř měkké.

  2. V mléce rozmícháme hladkou mouku a přilijeme k fazolkám. Necháme povařit zhruba 5 minut. Zjemníme smetanou a povaříme ještě asi 1 minutu. Dochutíme citronovou šťávou. Servírujeme s vařeným bramborem.

  3. Tip ro masožravce: Fazolková omáčka je také výborná s vařeným hovězím masem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů