Fazolková omáčka
Fotogenické jídlo to není, ale dobré ano.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
fazolové lusky mražené | 400 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 500 ml |
hladká mouka pšeničná | 2 lžíce |
smetana na vaření | 100 g |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
cibule | 1 kus |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Fazolové lusky zbavíme tvrdých konců a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme do hrnce, podlijeme cca 10 ml vody, osolíme, opepříme a dusíme až jsou fazolové lusky téměř měkké.
-
V mléce rozmícháme hladkou mouku a přilijeme k fazolkám. Necháme povařit zhruba 5 minut. Zjemníme smetanou a povaříme ještě asi 1 minutu. Dochutíme citronovou šťávou. Servírujeme s vařeným bramborem.
-
Tip ro masožravce: Fazolková omáčka je také výborná s vařeným hovězím masem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů