- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Fazole | |
---|---|
400 g |
400 g |
vařené libové 160 g |
160 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Fazole i s nálevem dáme do hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou okurku, cibuli a pórek a povaříme asi 10 minut.
-
Přidáme nakrájené uzené maso a povaříme asi 2 minuty.
Servírujeme s pečivem.
Makronutrienty
61%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 395 kJ | 1 561 kJ |
Kalorická hodnota | 94,5 kcal | 373 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,5 g
1,29 g |
53,5 g
5,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,35 SVJ | 5,35 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,6 g
4,21 g |
6,33 g
16,6 g |
Bílkoviny | 6,93 g | 27,4 g |
Sůl | 0,95 g | 3,75 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů