Fazole s batáty a quinoou
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
batáty, sladké brambory | 175 g |
cibule sladká, šalotka | 1 kus |
quinoa světlá | 80 g |
fazole červené ve slaném nálevu sterilované | 240 g |
olivový olej | 1 lžíce |
rajčata | 70 g |
červená paprika | 0,3 kusu |
cuketa | 0,3 kusu |
špenát, čerstvé listy | 1 hrst |
sýr parmazánového typu | 10 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si podle návodu uvaříme ve vroucí vodě quinou (já použila tříbarevnou). Mezitím rozpálíme na pánvi olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a chvilku restujeme. Poté přidáme vše ostatní, tj. na menší kostičky nakrájený batát, cuketu, papriku a rajčata. Nezapomeneme ani na fazole, které jsme před tím propláchli. Osolíme, opepříme (můžeme přidat i třeba česnek nebo bylinky dle chuti), podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme dokud není vše měkké. Ke konci také vmícháme quinou a překrájené listy špenátu. Pokud chceme můžeme do pokrmu přidat i nějaký sýr - já jsme si celý pokrm posypala parmazánem
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů