Fazole s batáty a quinoou

Adéla Kábelová

Fazole s batáty a quinoou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
batáty, sladké brambory 175 g
cibule sladká, šalotka 1 kus
quinoa světlá 80 g
fazole červené ve slaném nálevu sterilované 240 g
olivový olej 1 lžíce
rajčata 70 g
červená paprika 0,3 kusu
cuketa 0,3 kusu
špenát, čerstvé listy 1 hrst
sýr parmazánového typu 10 g

Postup přípravy

  1. Nejprve si podle návodu uvaříme ve vroucí vodě quinou (já použila tříbarevnou). Mezitím rozpálíme na pánvi olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a chvilku restujeme. Poté přidáme vše ostatní, tj. na menší kostičky nakrájený batát, cuketu, papriku a rajčata. Nezapomeneme ani na fazole, které jsme před tím propláchli. Osolíme, opepříme (můžeme přidat i třeba česnek nebo bylinky dle chuti), podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme dokud není vše měkké. Ke konci také vmícháme quinou a překrájené listy špenátu. Pokud chceme můžeme do pokrmu přidat i nějaký sýr - já jsme si celý pokrm posypala parmazánem

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů