Fazole po mexicku

Soucitně.cz

Fazole po mexicku

Jednoduché, lehce pikantní a příjemně syté jídlo z fazolí.

Postup přípravy

  1. Na olej cibulku (nebo dvě), na kostičky nakrájenou cuketu

    (bez vnitřků), až cuketa zežloutne a cibule zesklovatí, tak česnek, okořenit oregánem, bazalkou, pepřem a chilli. Přidat cikánskou omáčku a kečup (nebo rajčatové pyré - nikoliv protlak) a nakonec konzervu fazolí (trochu nálevu odlít) nebo den předem namočené fazole z pytlíku.

  2. Můžeme přidat i hrst zmrazené či čerstvé kukuřice. Směs by měla být hustá. Pokud není, tak ještě chvíli vařit. Podávat s chlebem nebo s kukuřičnými cracery např. Chio Tortillas (pikantní).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte