Falešná tatarka z jogurtu, vajec a kyselé okurky
Vynikající, rychlá a zdravá falešná tatarka jako příloha k jídlu. Recepty je moc dobrý a plný bílkovin. Vyzkoušejte:)
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
bílý jogurt řeckého typu | 250 g |
vejce slepičí střední, m | 4 kusy |
nakládané kyselé okurky | 5 kusů |
hořčice plnotučná | 1 lžíce |
petrželka, petrželová nať | 1 snítka |
cibule | 0,5 kusu |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Vajíčka uvaříme, vychladíme a oloupeme. Nakrájíme na drobné kousky. Petrželku, okurku a cibuli nasekáme najemno. Všechny suroviny smícháme, dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Uchováváme v lednici, můžeme nechat rozležet do dalšího dne - bude ještě lepší.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů