Falešná MAJONÉZA z vařeného vejce a zakysanky

Jídelní plán

Máte těhotenskou cukrovku a hledáte recept na zdravou alternativu klasické majonézy? Tak to jste tady správně! I když majonézu považujeme za "povolenou" potravinu, většina kupovaných majonéz obsahuje přidaný cukr a ne vždy splňuje naše představy o kvalitě použitých surovin. Při výrobě domácí majonézy se zase často používá syrové vejce, což může být pro těhotné ženy rizikové. Náš recept na majonézu s použitím tepelně upravených vajec je nejen bezpečný, ale také rychlý a chutný. Pojďte ho vyzkoušet:) Je zkrátka ideální pro všechny ty, kteří hledají zdravou a bezpečnou alternativu k tradiční majonéze.

Falešná MAJONÉZA z vařeného vejce a zakysanky

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 2 kusy
zakysaná smetana 200 g
hořčice plnotučná 1 lžíce
ocet jablečný 1 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 0,25 lžičky

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme, necháme zchladnout a oloupeme. Vše vložíme do mixéru nebo použijeme tyčový mixér a rozmixujeme dohladka. Případně dochutíme hořčicí, octem, pepřem a solí. Můžeme přidat do bramborového salátu jako lehčí náhradu klasické majonézy nebo použít jako základ pro tatarskou omáčku.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů