Falešná MAJONÉZA z vařeného vejce a zakysanky

Jídelní plán

Falešná MAJONÉZA z vařeného vejce a zakysanky

Máte těhotenskou cukrovku a hledáte recept na zdravou alternativu klasické majonézy? Tak to jste tady správně! I když majonézu považujeme za "povolenou" potravinu, většina kupovaných majonéz obsahuje přidaný cukr a ne vždy splňuje naše představy o kvalitě použitých surovin. Při výrobě domácí majonézy se zase často používá syrové vejce, což může být pro těhotné ženy rizikové. Náš recept na majonézu s použitím tepelně upravených vajec je nejen bezpečný, ale také rychlý a chutný. Pojďte ho vyzkoušet:) Je zkrátka ideální pro všechny ty, kteří hledají zdravou a bezpečnou alternativu k tradiční majonéze.

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme, necháme zchladnout a oloupeme. Vše vložíme do mixéru nebo použijeme tyčový mixér a rozmixujeme dohladka.

    Případně dochutíme hořčicí, octem, pepřem a solí.

    Můžeme přidat do bramborového salátu jako lehčí náhradu klasické majonézy nebo použít jako základ pro tatarskou omáčku.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte