Falešná dršťková
Dršťková se sojovými nudličkami nejen pro vegany a vegetariány.
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
- Evropská
- Jeden hrnec
- Obědy a večeře
- Polévky
- Předkrmy
- Rostlinný původ
- Svačiny a přesnídávky
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
sojové maso, nudličky | 120 g |
olej řepkový | 20 ml |
mrkev | 50 g |
celer řapíkatý | 100 g |
česnek stroužky | 20 g |
kmín mletý | 5 g |
paprika sladká mletá | 10 g |
vývar zeleninový domácí | 1 200 ml |
pepř černý mletý | 2 g |
cibule bílá | 70 g |
sůl hrubá | 5 g |
majoránka sušená drhnutá | 5 g |
Postup přípravy
-
Nudličky uvaříme dle návodu na obalu.
-
Celer a mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka a na oleji restujeme. Pak přidáme na malé kostičky cibuli a jeden stroužek česneku a ještě chvilku restujeme. Nakonec přidáme kmín a papriku, zamícháme a zalijeme vývarem.
-
Vaříme 10 - 15 minut, aby byla zelenina měkká. Dochutíme zbylým česnekem, majoránkou, solí a pepřem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů