Falafel s kuskusovým salátem

Michaela Rau

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Falafel s kuskusovým salátem

Máte rádi cizrnu? Já moc, ale falafel jsem do nedávna znala jenom z doslechu aneb a zase ta Kateřina. A tak když jsem zahlédla recept od Mámy v kuchyni, bylo jasné, že koupená plechovka nepůjde na "hummus", ale že vyzkouším další zdravý oběd. A určitě jsem neprohloupila, protože oběd byl jenom zdravý, ale i vynikající.

Postup přípravy

  1. Cizrnu slijte - kdo nechce z plechu, namočte si a uvařte si suchou cizrnu tak, abyste dostali 250 g

  2. Cizrnu umixujte spolu s ostatními surovinami - na zahuštění jsem použila pohankovou mouku, množství římského kmínu je samozřejmě na vás, jen pozor, je dost aromatický

  3. Rozpalte si vyšší vrstvu oleje a do něj vkládejte pomocí dvou lžic nebo lžiček cizrnovou hmotu a smažte dozlatova - po usmažení nechte odkapat na ubrousku

  4. Kuskus zalijte vroucí vodou, osolte a chvilku provařte, dokud kuskus nenatáhne vodu

  5. Poté nechte tak 5 minut odstát, přidejte lžičku másla, promíchejte a přesypte do mísy

  6. Ke kuskusu přihoďte pokrájená rajčata, cibuli, petrželku, zakápněte citrónem a dle potřeby osolte a opepřete

  7. Do salátu můžete přidat i olivy, máte-li je rádi

  8. Usmažený falafel podávejte se salátem nebo arabským chlebem, ten je ovšem lepší doplnit libovolným zeleným salátem a smetanovo-česnekovým dipem

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte