Extra čokoládové brownies s chilli a cuketou.
A Oskara za nejlepší, nejčokoládovější, nejvláčnější, nejdůmyslnější záležitost, která překoná hravě Sachr dort získává : Já :-D Já už anoncovala, že těsto se dalo jíst po lžících. A výsledek. No olalááá... Je to božské, opravdu, božské...
- 1h
- 16 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Rostlinný původ
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mléko sojové, rostlinný nápoj | 200 ml |
cukr třtinový | 0,5 hrnku |
cukr vanilkový | 1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžíce |
čokoláda hořká | 200 g |
marmeláda rybízová, džem | 2 lžíce |
olej řepkový | 3 lžíce |
sůl | 1 špetka |
chilli sušené mleté | 1 lžička |
hladká mouka žitná | 0,5 hrnku |
hladká mouka sojová odtučněná | 0,5 hrnku |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
cuketa | 1 hrnek |
marmeláda rybízová, džem | 100 g |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka | 200 g |
Postup přípravy
-
Půl hrnku, tedy 2dcl mléka, já použila sojové. Půl hrnku třtinového cukru, jeden vanilkáč. Rozšlehat. Přidáme Kakao holandského typu. Já zhruba 2 PL. Šleháme. Pak rozpouštěnou celou, ano čtete dobře, celou čokoládu, která měla 200g!! V mém případku se jednalo o 70%. Nicméně zde se meze nekladou.
-
Šleháme. Zde doporučuji raději ručně, abyste jako já, neměli čokoládovou celou kuchyňskou linku. Dále trochu, tzv 2 lžičky polévkovky rybízové marmelády, nebo džemu. Ideálně červeno rybízovky. Není aromatický, ale je kyselejší. Dále 3 PL oleje. Mícháme.
-
Dále 1ČJ chilli a špetku soli. Kdo nechce chilli, nemusí. Ale kdo má rád čokoládu s chilli, bude nadšen. A teď 1 hrnek mouky, kde půl byla sojová a půl žitná. Konečně jsem zjistila, na co je ta zpropadená sojová mouka dobrá. Na brownies. Pač neudělá kyprou strukturu, ale takovou mazlavější, a o chceme.
-
Do té mouky ještě jeden kypřící prášek. Těsto je opravdu hutné, opravdu. Pač teď příjde čas na 1 hrnek najemno nastrouhané cukety. Ta je vodnatá, čili těsto nám povolí a udělá se tak, akorát. Ochutnejte. Pokud máte chuť, vše už v tuto chvíli sníst lžičkou, je to akorát:-D
-
Dáme na vymazaný, vysypaný plíšek a na 180st pozvolna dokud špejle není akorát.. Celkem to trvalo... Do rána pak ten zázrak zvláční. Podávala jsem ho potřený onou rybízovkou a se šlehačkou. Jedno je jasné, Bůh existuje v tomto veledílku :-D
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů