Extra čokoládové brownies s chilli a cuketou.

Deník pološílené veganky

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Extra čokoládové brownies s chilli a cuketou.

A Oskara za nejlepší, nejčokoládovější, nejvláčnější, nejdůmyslnější záležitost, která překoná hravě Sachr dort získává : Já :-D

Já už anoncovala, že těsto se dalo jíst po lžících. A výsledek. No olalááá...

Je to božské, opravdu, božské...

Postup přípravy

  1. Půl hrnku, tedy 2dcl mléka, já použila sojové. Půl hrnku třtinového cukru, jeden vanilkáč. Rozšlehat. Přidáme Kakao holandského typu. Já zhruba 2 PL. Šleháme. Pak rozpouštěnou celou, ano čtete dobře, celou čokoládu, která měla 200g!! V mém případku se jednalo o 70%. Nicméně zde se meze nekladou.

  2. Šleháme. Zde doporučuji raději ručně, abyste jako já, neměli čokoládovou celou kuchyňskou linku. Dále trochu, tzv 2 lžičky polévkovky rybízové marmelády, nebo džemu. Ideálně červeno rybízovky. Není aromatický, ale je kyselejší. Dále 3 PL oleje. Mícháme.

  3. Dále 1ČJ chilli a špetku soli. Kdo nechce chilli, nemusí. Ale kdo má rád čokoládu s chilli, bude nadšen. A teď 1 hrnek mouky, kde půl byla sojová a půl žitná. Konečně jsem zjistila, na co je ta zpropadená sojová mouka dobrá. Na brownies. Pač neudělá kyprou strukturu, ale takovou mazlavější, a o chceme.

  4. Do té mouky ještě jeden kypřící prášek. Těsto je opravdu hutné, opravdu. Pač teď příjde čas na 1 hrnek najemno nastrouhané cukety. Ta je vodnatá, čili těsto nám povolí a udělá se tak, akorát.

    Ochutnejte. Pokud máte chuť, vše už v tuto chvíli sníst lžičkou, je to akorát:-D

  5. Dáme na vymazaný, vysypaný plíšek a na 180st pozvolna dokud špejle není akorát.. Celkem to trvalo... Do rána pak ten zázrak zvláční.

    Podávala jsem ho potřený onou rybízovkou a se šlehačkou.

    Jedno je jasné, Bůh existuje v tomto veledílku :-D

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte