Éclair nebo banánek - LC

Lenny73

Banánky jsou pracnější, ale výborný lowcarb dezert to je! Těsto je univerzální, můžete naplnit i slanou náplní. Sladké i slané recepty naleznete i zde: https://www.instagram.com/p/CcAWglDLudq/...

Éclair nebo banánek - LC

Suroviny pro 17 osob

Čeho Kolik
mandlová mouka 155 g
mouka kokosová 50 g
voda 300 ml
máslo čerstvé 125 g
vajíčka 4 kusy
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 15 g
sůl 1 špetka
mascarpone 250 g
tvaroh měkký tučný 250 g
smetana ke šlehání, šlehačka 250 ml
čekankový sirup 10 g
čokoláda hořká, 70 - 85% 70 g
kokosový olej 2 lžičky
ovoce sušené mrazem, lyofilizované 5 g
pistácie nesolené 5 g

Postup přípravy

  1. Vodu s máslem a solí dáme vařit, až se rozpustí máslo a voda se bude vařit nasypeme smíchané mouky s PDP a začneme odpalovat, stále míchat. Odpalujeme alespoň 5 minut, dokud není těsto lesklé, kompaktní a hladké. Těsto necháme vychladnout, když je těsto dostatečně vlažné vmícháme postupně vajíčka. Pak dáme do sáčku a stříkáme na plech s pečícím papírem. Pečeme cca 25 minut na 180 stupňů (do zezlatnutí).

  2. Vyšleháme šlehačku, přišleháme ostatní v tuhý krém.

  3. čokoládu si rozehřejeme s olejem.

  4. Banánky rozřízneme, naplníme krémem (na krém jsem dala ještě pár borůvek a nakrájených jahod). Vrchní část banánku namočíme do čokolády, přiklopíme na spodní část a posypeme malinami a pistáciemi.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů