Éclair nebo banánek - LC
Banánky jsou pracnější, ale výborný lowcarb dezert to je! Těsto je univerzální, můžete naplnit i slanou náplní. Sladké i slané recepty naleznete i zde: https://www.instagram.com/p/CcAWglDLudq/...
- 1h:15m
- 17 porcí
- náročné
- Cukroví
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Vaření
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
Suroviny pro 17 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 155 g |
mouka kokosová | 50 g |
voda | 300 ml |
máslo čerstvé | 125 g |
vajíčka | 4 kusy |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 15 g |
sůl | 1 špetka |
mascarpone | 250 g |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 ml |
čekankový sirup | 10 g |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 70 g |
kokosový olej | 2 lžičky |
ovoce sušené mrazem, lyofilizované | 5 g |
pistácie nesolené | 5 g |
Postup přípravy
-
Vodu s máslem a solí dáme vařit, až se rozpustí máslo a voda se bude vařit nasypeme smíchané mouky s PDP a začneme odpalovat, stále míchat. Odpalujeme alespoň 5 minut, dokud není těsto lesklé, kompaktní a hladké. Těsto necháme vychladnout, když je těsto dostatečně vlažné vmícháme postupně vajíčka. Pak dáme do sáčku a stříkáme na plech s pečícím papírem. Pečeme cca 25 minut na 180 stupňů (do zezlatnutí).
-
Vyšleháme šlehačku, přišleháme ostatní v tuhý krém.
-
čokoládu si rozehřejeme s olejem.
-
Banánky rozřízneme, naplníme krémem (na krém jsem dala ještě pár borůvek a nakrájených jahod). Vrchní část banánku namočíme do čokolády, přiklopíme na spodní část a posypeme malinami a pistáciemi.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů