Džatky s mákem - bezlepkové

Luci

Další recept dle "Deník Dity P.", také skvělý :). Něco jako škubánky, asi z Polska, zkuste!

Džatky s mákem - bezlepkové

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
brambory konzumní pozdní 1 kg
mouka pohanková 100 g
bezlepková mouka, libovolná 100 g
sůl 1 lžička
mák mletý 100 g
cukr moučka 50 g
máslo čerstvé 8 lžic

Postup přípravy

  1. Brambory oloupu, nakrájím na menší kostky, zaliju vodou tak, aby byly ponořené, osolím a dám vařit. Když jsou uvařené (můžou být i lehce rozvařené), sliju vodu, ale ne všechnu, tak třetinu jí nechám, do ještě vřelých brambor proseju oba druhy mouky, hrnec zakryju poklici, schovám do peřin a nechám ho tam 15 minut, aby se mouka v horkých bramborách pěkně rozležela.

  2. Vyndám z peřin, brambory s moukou rozšťouchám a vymíchám hladkou kaši. Pak tvaruju rukou kuličky velké asi jako vlašský ořech, dám je do velké mísy, posypu je mákem, moučkovým cukrem a zaliju rozpuštěným máslem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů