Dýňový tvarožník
Dýňová sezóna je tu! Pokud máte dýní přebytek, nebo si jen chcete zdravě zamlsat, tak je pro vás tento recept ten pravý. Hokaido je opravdovým zázrakem! Dokáže na sebe vázat toxiny, léčit žaludek, slezinu a slinivku břišní. Navíc obsahuje mnoho vitamínů a minerálních látek - vitamíny A, B, C, vápník, hořčík, fosfor, draslík a betakaroten. Dýni jistě ocení i lidé, kteří se snaží o redukci hmotnosti, protože na 100 g obsahuje pouhých 37 kcal.
- 1h:30m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Fitness recepty
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ořechy pekanové | 50 g |
ovesné vločky jemné | 100 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
sirup datlový | 1 lžička |
voda | 20 ml |
dýně Hokkaido | 600 g |
tvaroh měkký nízkotučný | 250 g |
puding s příchutí vanilky, prášek | 20 g |
skořice mletá | 1 lžička |
sirup datlový | 2 lžičky |
voda | 300 ml |
Postup přípravy
-
Korpus: Nejprve rozmixujeme ořechy, ovesné vločky, vejce, kakao a datlový sirup. Podle potřeby přilijeme tekutinu. Vzniklou hmotu natlačíme do silikonové (nebo vymazané) formy (průměr 20 cm).
-
Náplň: Ve vodě uvaříme dýni. Poté ji zcedíme a rozmixujeme na pyré. Dýňové pyré smícháme s tvarohem, přidáme pudingový prášek, skořici a osladíme dle chuti. Náplň rozprostřeme na korpus a tvarožník dáme péct do rozehřáté trouby na 180° na cca 40 minut. Doporučuji nechat vychladit. Dobrou chuť!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů