Dýňový tvarožník

Káťa

Dýňová sezóna je tu! Pokud máte dýní přebytek, nebo si jen chcete zdravě zamlsat, tak je pro vás tento recept ten pravý. Hokaido je opravdovým zázrakem! Dokáže na sebe vázat toxiny, léčit žaludek, slezinu a slinivku břišní. Navíc obsahuje mnoho vitamínů a minerálních látek - vitamíny A, B, C, vápník, hořčík, fosfor, draslík a betakaroten. Dýni jistě ocení i lidé, kteří se snaží o redukci hmotnosti, protože na 100 g obsahuje pouhých 37 kcal.

Dýňový tvarožník

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
ořechy pekanové 50 g
ovesné vločky jemné 100 g
vejce slepičí střední, m 1 kus
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
sirup datlový 1 lžička
voda 20 ml
dýně Hokkaido 600 g
tvaroh měkký nízkotučný 250 g
puding s příchutí vanilky, prášek 20 g
skořice mletá 1 lžička
sirup datlový 2 lžičky
voda 300 ml

Postup přípravy

  1. Korpus: Nejprve rozmixujeme ořechy, ovesné vločky, vejce, kakao a datlový sirup. Podle potřeby přilijeme tekutinu. Vzniklou hmotu natlačíme do silikonové (nebo vymazané) formy (průměr 20 cm).

  2. Náplň: Ve vodě uvaříme dýni. Poté ji zcedíme a rozmixujeme na pyré. Dýňové pyré smícháme s tvarohem, přidáme pudingový prášek, skořici a osladíme dle chuti. Náplň rozprostřeme na korpus a tvarožník dáme péct do rozehřáté trouby na 180° na cca 40 minut. Doporučuji nechat vychladit. Dobrou chuť!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů