Dýňový tataráček - bez lepku, mléka i vajec

Radka

Vegan verze oblíbeného tataráku - zdravá a rychlá pomazánka :)

Dýňový tataráček - bez lepku, mléka i vajec

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 250 g
mrkev 100 g
brambory vařené ve slupce 50 g
olivový olej 2 lžíce
tymián sušený 1 lžička
kečup jemný 1 lžíce
worcestrová omáčka 1 lžíce
paprika sladká mletá 1 lžička
kmín drcený 0,5 lžičky
cibule 0,5 kusu
sůl 1 špetka
chilli sušené mleté 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Dužninu i s kůrou nakrájíme na výseče, mrkev na kousky cca 3 cm v malém pekáčku promícháme s olejem a tymiánem. Zeleninu pečeme ve vyhřáté troubě do měkka, cca 15 minut při 200°C. Přesypeme do skleněné misky a necháme vychladnout.

  2. Přidáme kousek vařeného bramboru a všechnu zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem nebo rozmačkáme vidličkou. Přidáme kečup, worcester, nasekanou cibuli, dochutíme kmínem, paprikou, solí, pepřem a chilli papričkou či špetkou ostré chilli pasty. Promícháme vidličkou a necháme cca 1 hodinu odležet. Podáváme na topinkách třeba z tmavého chleba s teffem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů