Dýňový tataráček - bez lepku, mléka i vajec
Vegan verze oblíbeného tataráku - zdravá a rychlá pomazánka :)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
- Halloween
- Jíme venku
- Mixér
- Párty
- Pečení
- Pomazánky
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 250 g |
mrkev | 100 g |
brambory vařené ve slupce | 50 g |
olivový olej | 2 lžíce |
tymián sušený | 1 lžička |
kečup jemný | 1 lžíce |
worcestrová omáčka | 1 lžíce |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
cibule | 0,5 kusu |
sůl | 1 špetka |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Dužninu i s kůrou nakrájíme na výseče, mrkev na kousky cca 3 cm v malém pekáčku promícháme s olejem a tymiánem. Zeleninu pečeme ve vyhřáté troubě do měkka, cca 15 minut při 200°C. Přesypeme do skleněné misky a necháme vychladnout.
-
Přidáme kousek vařeného bramboru a všechnu zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem nebo rozmačkáme vidličkou. Přidáme kečup, worcester, nasekanou cibuli, dochutíme kmínem, paprikou, solí, pepřem a chilli papričkou či špetkou ostré chilli pasty. Promícháme vidličkou a necháme cca 1 hodinu odležet. Podáváme na topinkách třeba z tmavého chleba s teffem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů