DYNOVY SLANY KOLAC ( FRITATTA, QUICHE, NAKYP)
Báječné lowcarb jídlo v sezóně dýní! Děkujeme Mila Ondrusek za recept :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně | 800 g |
olivový olej | 1 lžíce |
vajíčka | 12 kusů |
mléko polotučné 1,5% tuku | 150 ml |
cuketa | 0,5 hrnku |
tvaroh hrudkovitý | 150 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 2 špetky |
dýňová semínka | 1 lžíce |
ořechy vlašské | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Nejdrive nakrajime dyni na kosticky, postrikame olejem a upeceme v troube. Pak smichame vejce s mlekem, dame tam dyni, hrasek nebo cuketu, sul a pepr. Nalejeme na pekacek 20 x 26 cm, poklademe kousky tvarohu. Nakonec posypeme orechy a seminky. Peceme tak na 150°C/40'
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů