Dýňový salát - LC

Laduš

Doposud jsem dělala low carb salát z kedluben, dnes poprvé z dýně a musím říct, že z dýně je ještě lepší. Řekla bych, že je až k nerozeznání od bramborového.

Dýňový salát - LC

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 1 250 g
cibule 1 kus
olivový olej 1 lžíce
zeleninová směs sterilovaná, nakládaná 700 g
vajíčka 7 kusů
hořčice plnotučná 2 lžičky
sůl himálajská jemná 1 lžička
pepř černý mletý 2 špetky
majonéza 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Řízky: Plátky kuřecích prsou jsem osolila růžovou solí a okořenila černým mletým pepřem. Pak jsem je obalila ve vajíčku a lahůdkovém droždí, 2x. Smažila jsem je na pánvi na domácím sádle.

  2. Dýni jsem oloupala a zbavila vnitřku se semínky. Pak jsem ji nakrájela na malé kostičky a uvařila v osolené vodě, stačí jen krátce, max. 5 minut. Pak jsem vodu scedila a dýni nechala okapat v cedníku. Vajíčka jsem si uvařila natvrdo a cibuli jsem nakrájela nadrobno a usmažila dozlatova na oleji.

  3. Do velké mísy jsem dala vychladlou dýni, osolila, opepřila, přidala hořčici, usmaženou cibuli a zeleninu bez nálevu. Směs jsem důkladně promíchala. Potom jsem přidala vejce protlačená přes mřížku a opatrně jsem vše zamíchala. Hotový salát jsem dala vychladit do ledničky.

  4. Majonézu přidávám až těsně před podáváním. Ne do všeho salátu, ale vždy si odeberu do misky takové množství, které na ten oběd sníme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů