Dýňový salát - LC
Doposud jsem dělala low carb salát z kedluben, dnes poprvé z dýně a musím říct, že z dýně je ještě lepší. Řekla bych, že je až k nerozeznání od bramborového.
- 1h
- 5 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Oslava
- Paleo
- Primal
- Přílohy
- Saláty
- Smažení v tuku
- Vánoce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 1 250 g |
cibule | 1 kus |
olivový olej | 1 lžíce |
zeleninová směs sterilovaná, nakládaná | 700 g |
vajíčka | 7 kusů |
hořčice plnotučná | 2 lžičky |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
pepř černý mletý | 2 špetky |
majonéza | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Řízky: Plátky kuřecích prsou jsem osolila růžovou solí a okořenila černým mletým pepřem. Pak jsem je obalila ve vajíčku a lahůdkovém droždí, 2x. Smažila jsem je na pánvi na domácím sádle.
-
Dýni jsem oloupala a zbavila vnitřku se semínky. Pak jsem ji nakrájela na malé kostičky a uvařila v osolené vodě, stačí jen krátce, max. 5 minut. Pak jsem vodu scedila a dýni nechala okapat v cedníku. Vajíčka jsem si uvařila natvrdo a cibuli jsem nakrájela nadrobno a usmažila dozlatova na oleji.
-
Do velké mísy jsem dala vychladlou dýni, osolila, opepřila, přidala hořčici, usmaženou cibuli a zeleninu bez nálevu. Směs jsem důkladně promíchala. Potom jsem přidala vejce protlačená přes mřížku a opatrně jsem vše zamíchala. Hotový salát jsem dala vychladit do ledničky.
-
Majonézu přidávám až těsně před podáváním. Ne do všeho salátu, ale vždy si odeberu do misky takové množství, které na ten oběd sníme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů